Ronald Risvig

Fortæller og foredragsholder. 
Valgmenighedspræst Aulum-Vinding-Vind Valgmenighed
www.avv-valgmenighed.dk 
Det begyndte i 1953 – hvor jeg kom til verden. Pludselig blev jeg medlem af Ry Fortællekreds (2007) og nu også Viborg Fortællekreds (2012). I mellemtiden, fra fødsel til nu, er der sket en del. Det kan der læses om på min hjemmeside, www.ronald-risvig.dk,  hvor jeg også tilbyder terapi og Færørejser – dog ikke på samme tid! Fortællingerne og kurserne kan du læse om nedenfor. Grundtonen er den samme som den, der formidles via mine rejser, – at livet er fyldt med kontraster, og at vi vandrer på en line mellem himmel og hav. Se eksempler på fortællinger nedenfor.

Kontakt: Ronald Risvig
Holstebrovej 9
7490 Aulum

Telefon 23 32 96 13

E-mail: ronald-risvig@hotmail.com

Hjemmeside: www.ronald-risvig.dk

I rygsækken har jeg bl.a.:

”Babettes Gæstebud” Karen Blixens fortælling kan opleves solo eller sammen med Ebbe og Gitte, der rammer fortællingen ind og ”fortæller” med på guitar og tværfløjte. Babettes Gæstebud kan også kombineres med refleksion og samtale over Karen Blixens brug af kristendommen som forlæg. Velegnet til kirkerummet.
Varighed 45 – 65 min. Med tid til refleksion plus 45 min. efter en pause.

”Folkelige fortællinger med evangelisk undertorne”

”Niels Bedstefar” En fortælling om en musikalsk familie, himlens fugle og markens blomster, der lagde sig til rette i den lille Ronald på vandreture og samtaler med min far i den midtjyske by Brande. Siden voksede fortællingen frem i mit voksne sind som et billede på liv. Varighed cirka 12 min.

”Kirsten” Er en syntese af morgensangens magi på højskole for sindslidende og Kirstens følsomme sind, hendes åbne øjne og ører, der oplever mere end mange af vi andre tør tro. Varighed cirka 12 min.

”Den enfoldige morder” Hans Alfredsons prisbelønnede film fra 1982 er her genfortalt som et billede på vor længsel om forløsning midt i ondskabens verden, personificeret ved fabrikant Hôglund. Varighed cirka 20 min.

”Væverens ønske” Et herligt indisk eventyr – som en modfortælling til ”Konen i muddergrøften” og meget af det liv vi lever i dag. Varighed 5 min.

“Slikmutter” – en barndomserindring om den første gæld … som i modsætning til så meget andet i vores merkantile verden, blev eftergivet – med et smil. Varighed 8-10 min.

“Det var også på tide” Noken barndomserindring – om regnelæreren – der var en lærerinde og som kun havde en hånlig bemærkning til overs for den lille knægt, der nu endelig kunne skrive otte taller ud i et, og ikke blot som to nuller ovenpå hinanden. Senere fik knægten lært at lægge ottetallet ned – som et evighedssymbol – det er der liv i, hvad regnelæreren sidenhen har hørt om – men om hun hørte det – ved jeg ikke?

”Folkelige fortællinger” er velegnet til kirkerummet, men naturligvis også mange andre ”rum”, enkeltvis, flere eller som et samlet program. Der indlægges musikalske pauser mellem hver fortælling. Folkelige fortællinger kan kombineres med refleksion og samtale om begrebet ”En folkelig prædiken”. Varigheden vil da være fortællingerne plus 45 min. efter en pause.

”Livsfortælling – vor indre guide” – en kombination af foredrag og fortælling, hvor vi i lyset af vore livs fortællinger erfarer, at livets kan fortælles på plads i krop og sind, at her er en skatkiste af værdier, der kan fortælles frem. Gennem fortællinger fra mit eget liv kombineret med sang og fortællinger fra litteratur, eventyr og myter gives et bud på, hvordan livets fortællinger kan give retning og mening.
Varighed eksempelvis 2 x 50 min. med indlagt pause.

Kurser: ”Livsfortælling” og ”Livsfortælling og trosbiografi”

Dit livs fortælling er din guide, såvel alment menneskeligt som religiøst / kristeligt. Når der lukkes op og fortælles, åbnes en skatkiste af livserfaring, der kan stige op fra sjælens dyb og kroppens gemmer. En erfaring, som nu kan forvandles til indsigt og pejlemærker for hvilke værdier der er værd at gå efter.  Arbejdet med Livsfortælling og eller Trosbiografi giver mulighed for, at fortælle livet på plads i krop og sind. Og de fortællingerne der fødes, kan slippes fri så de finder deres eget liv, til glæde og inspiration for andre. Forhør nærmere om kurser og indhold.

Bøger: ”NU-NÆSTEN OG KÆRLIGHEDEN – 12 prædikener og en fortælling” illustreret af papirkunstner Dorte-Maria Kræmmer Møller (2008)