Birte Mølgaard

Mit liv har altid været fyldt med billeder. Lige fra min tidligste erindring om at kigge ud i det reneste ingenting, rammet ind af barnevognens mørkeblå kaleche. Et SÅ tomt og blegt felt måtte kunne fyldes ud med noget sjovere!

Nogle af mine billeder på nethinden bliver til malerier, andre blir til fortællinger i ord.  Jeg fortæller med et ønske om at kalde de billeder frem, som alle tilhørere ejer evnen til at danne i deres indre. 

Jeg holder foredrag om liv, kunst og inspirationens kilder, og nogle af foredragene krydres med eventyr og historier. Andre gange står fortællingen alene.

I litteraturen henter jeg bl.a. stoffet hos H.C. Andersen og i bibelens tidløse historier, og ellers fra filmens verden. Det som fanger mig er menneskers relationer, deres længsel, angst og livskraft.

Og i øvrigt trækker jeg tråde fra hverdagenes komik og tragedier, hele den finurlige virkelighed. Fra min egen barndoms kedsomhed, glæder, små og store katastrofer og øvrige erindringsforskydninger, samt fra min families historier, min fars slægt af brave husmænd og min mors brogede baggrund af bønder, præster og jøder.

Kontakt: Birte Mølgaard

Skolestræde 4 A, st. 8800 Viborg,

86 63 81 55 & 60 64 81 55

mail@birtemoelgaard.dk

www.birtemoelgaard.dk

Reklamer